(ARKIV) Den årlige oplysningskampagne Uge Sex, som skal informere unge om krop, køn og seksualitet, begyndte i dag d. 6. februar 2017 og varer frem til fredag. Kampagnens fokus i år er de unges rettigheder både offline og online bl.a. retten til at bestemme over sin egen krop. Åbningseventet fandt i dag sted på Heibergskolen på Østerbro i København, hvor ligestillingsminister Karen Ellemann (V), partiformand Uffe Elbæk (AL) (tv) og politisk ordfører Mette Abildgaard (K) mødte op og samarbejdede samt diskuterede med eleverne om billeddeling på sociale medier. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix 2017)

Efter delinger af pornografisk video: Vi har et kæmpe ansvar for de unge

I denne uge sætter Sex & Samfund i samarbejde med landets grundskoler fokus på de unges seksualitet under overskriften #krop, hvor der især stilles skarpt på de sociale mediers påvirkning af de unges kropsidealer. På ungdomsuddannelserne er fokus digital dannelse og normer.

I denne tid er netop fokus på sociale medier vigtigere end nogensinde ifølge generalsekretær i Sex & Samfund, Bjarne B. Christensen.

Ups, du skal bruge dit UNI-login for at læse artiklen