De mange byggerier rundt omkring i irakisk Kurdistan vidner om det økonomiske boom, som den olierige region har oplevet i de senere år. Men i stedet for murere, elektrikere og andre håndværkere har flygtninge overtaget de ufærdige bygninger, som her i udkanten af byen Dohuk. På flugt fra Islamisk Stat. Internt fordrevne yazidier har søgt tilflugt i irakisk Kurdistan.De har slået sig ned i ufærdige bygninger, under motorvejsbroer og i flygtningelejre. Styrker fra Islamisk Stat angreb deres hjembyer i begyndelsen af august 2014. Omkring 40.000 yazidier flygtede til Sinjar bjerget, hvor de blev belejret og måtte klare sig nærmest uden vand og drikke i dagevis. Med hjælp fra amerikanske luftbombardementer slap mange af yazidierne væk fra bjerget og flygtede til irakisk Kurdistan. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Udsultede irakere flygter til borgerkrigshærgede Syrien

Flere tusind irakere fra den religiøse yazidi-minoritet er af frygt for militante jihadister flygtet til Syrien, der ellers er plaget af borgerkrig.

Det fortæller den svenske journalist Joakim Medin, som befinder sig i Syrien nær grænsen til Irak, hvor militante islamister fra gruppen Islamisk Stat (IS) tidligere på ugen angreb byen Sinjar, hvor mange yazidier bor.

Ups, du skal bruge dit UNI-login for at læse artiklen