Skiftende danske justitsministre har siden besættelsen udtrykt ønske om at få Søren Kam udleveret til retsforfoelgning i Danmark, men 54 år efter er det fortsat blevet ved snakken. Søren Kam dukkede op fra sit skjul i 1956, da han søger om tysk statsborgerskab. "Peter Müller" havde giftet sig, fået tre børn og arbejdede som salgschef på et bryggeri i Kempten i Bayern. Billedet af Søren Kam er taget i 1978. Han fortæller, at han ikke er nazist mere, og han husker dårligt likvideringen af den danske journalist i 1943. "Flemming Helweg Larsen skød, men det gjorde jeg vist ikke." Siden 1970 har den stadig eftersøgte Søren Kam været flere gange i Danmark, bl.a. for at besøge sin lillebror, der er byretsdommer i Aalborg. På 50-årsdagen for Hitlers død mødte han op i 1995 til en SS-sammenkomst i Krumpendorf i Østrig sammen med Gudrun Burwitz - Heinrich Himmlers datter. "Det var ikke noget særligt. Vi gamle, nostalgiske SS-veteraner har mødt hinanden hvert år i 42 år, " forklarede Søren Kam. // Østfronten - danskere i krig, side 152. Foto: Nf/Nf-Nf/Ritzau Scanpix

SS’eren Søren Kam var idemand til dødspatruljer

Kam affyrede fem pistolskud fra klos hold mod redaktør Carl Henrik Clemmensen. Og Kam var idemand til de nazistiske dødspatruljer, som dræbte omkring 125 danskere.

Den nu 75-årige Kam var dermed en nazistisk foregangsmand, idet Adolf Hitler først beordrede terror-drab fire måneder senere, 30. december 1943.

Ups, du skal bruge dit UNI-login for at læse artiklen