Arkiv 2009. Indbyggerne i landsbyen Shanty Town ved Camp Bastion frygter for deres liv, fordi de danske soldater ønsker at flytte deres landsby væk fra militærlejren for at få mere kontrol med området og dermed med sikkerhed for soldaterne. Danskerne lover dog at hjælpe med beskyttelse mod Taliban. Her ses indbyggerne Saydullah til venstre og Zahir til højre, der sælger skrot fra blandt andet militærkøretøjer og defor har id-kort til Camp Bastion.De frygter, at Taliban vil slå dem ihjel, fordi de hjælper de internationale styrker. Foto: Christian Braad Petersen/FRIT/Ritzau Scanpix

Prisen er høj for døde Taliban-krigere

Hver gang de danske styrker dræber fem Taliban-krigere i kamp, så koster det samtidig en civil afghaner og to danske soldater livet – samt yderligere to sårede civile. Regnestykket giver et helt præcist billede af Danmarks krig i Afghanistan, skriver Ekstra Bladet.

Avisens it-eksperter har studeret de militære koder i de lækkede krigsdokumenter på Wikileaks. De viser, at de 398 kamphandlinger, som danske soldater i Afghanistan har været involveret i fra 2004 til 2009, kan opsummeres til ovenstående formel.

Ups, du skal bruge dit UNI-login for at læse artiklen